tiistai 21. lokakuuta 2014

Rakkausruokaa vihollisesta





Mulla on viime aikoina tullut tavallista enemmän ruokapostauksia, ja lisää tulee! Tykkään kovasti laittaa hyvää ruokaa ja vielä enemmän syödä sitä, enkä vain millään malta olla jakamatta näitä ihanuuksia teidän kanssanne! :) Jälleen kerran edellisen päivän ruoka oli aivan liian ihanaa, niin ihanaa, että seuraavana pitää tehdä uudestaan. Onneksi aineksia jäi kiitettävästi, ja vain paria pääraaka-ainetta piti kaupasta käydä hakemassa. Hyvin samankaltaista ruokaa kuin tämäkin, mutta parilla raaka-aineen muutoksella syntyy täysin uusi ruokalaji. Helppoa ja herkullista, jota haastan teidän kaikkien kokeilevan! Kana-vuohenjuustosalaattia ja itsetehtyä patonkia.








 
 








Mulla ja vuohenjuustolla on pitkään ollut kovin hankala suhde. Ensimmäistä kertaa kun muutama vuosi sitten sitä maistoin Stockmannin kana-vuohenjuustopastan muodossa, ensimmäisten suht mieluisalta tuntuneiden maistiaisten jälkeen totesin, että ei, tämä ei ole mun juttu. Aina välillä tuli silti sitä kokeiltua eri muodoissa, salaatissa fetan tilalla yms. Sitten yksi päivä Ale osti Picnicistä vuohenjuustopatongin. Sinä päivänä tajusin tuon maitotuotteen upeuden. Tässä salaatissa toistuvat samat maut kuin tuossa patongissa, ja erityisesti cashew-pähkinät tuovat muuten ikävän makuisesta vuohenjuustosta sen parhaat puolet esille. Joten vaikka mieltäisitkin itsesi vuohenjuuston antifaniryhmään, suosittelen erittäin lämpimästi tämän ohjeen testaamista, saatat yllättyä erittäin positiivisesti ;)



~ KANA-VUOHENJUUSTOSALAATTI BY ALL YOU NEED IS IMAGINATION ~
lehtisalaattia
rucolaa
kurkkua
tomaattia
punasipulia
hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
vuohenjuustoa
viinirypäleitä
cashew-pähkinöitä

kastike:
oliiviöljyä
balsamicoa
sitruunamehua
suolaa
pippuria
 

tästä kuvasta on kanat unohtuneet, hups!



Kaveriksi tein siis patonkia, Hellapoliisin ohjeen mukaan. Kolmesta patongista yhdessä oli juustotäyte. Ja voi kun oli ihanaa, leikata veitsellä juuri uunista tullutta, höyryävää patonkia! Ja todella helppoa, toki vaivaamiseen, kohottamiseen ja kaulintaan täytyy varata aikaa, mutta muutamalla raaka-aineella ja pienellä vaivannäöllä saa ihania herkkuja aikaiseksi ♥








p.s. kurkkasin blogin näyttökertoja, tällainen luku tuli vastaan! Kiitos jokaiselle, joka on näitä näyttökertoja kerryttänyt, ja kiitos teille, jotka kasvatatte tätä lukua entisestään! Mahtavaa!


Arvatkaa taas, mitä tänään söin? ;)

2 kommenttia:

  1. Pakko sanoo et sul on todella ihana blogi! :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos paljon, itse olet aivan ihana! :)

    VastaaPoista