sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Synttärimenu




En eilistä postausta viitsinyt pitkittää ruokajutuilla sen enempää, joten ne saa kunnian olla omassa postauksessaan! Menu oli siis ihanan simppeli, oli lihapullia, graavilohta, perunamuusia, tsatsikia ja salaattia, kaikki itse tehty! Vieraat tykkäsivät kovasti ruoasta, ja pakkohan se on jälleen kerran myöntää, että mun lihapullat ovat niitä maailman parhaita. Varsinkin kun saan niiden edessä semivegenkin murtumaan! Äidin tekemä graavilohi on taivaallista, sitä on nyt seuraavana aamuna ihana nauttia ruisleivän kanssa aamupalaksi. Juustokakkuja tosiaan oli kaksi kappaletta, toinen mangosta ja toinen suklaasta. Mangokakun oli naapuri aka alakerran mummu tehnyt mulle, ja suklaisen äidin työkaveri. Kiitos vielä tosi paljon ihanista kakuista, ja kiitos vieraille ♥

Ensimmäistä kertaa elämässäni tein siis tsatsikia ihan itse, ja ihan itteni takia sen nyt kirjoitan muistiin tänne ylös. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, tsatsiki on ihanan raikas kastike/lisuke, joka sopii melkein minkä tahansa kanssa! Eikä paljoa vaivaa tarvi ;)

400g kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
vajaa kurkku
1 rkl oliiiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

Raasta kurkku (pienellä terällä), ja valuta vesiä pois niin paljon kun vaan lähtee! Jos jogurtti on liian vetistä, valuta siitäkin ylimääräiset vedet pois. Kun ainekset ovat niin kuivia kuin mahdollista, sekoitetaan kaikki ainekset keskenään, valkosipuli mahd. pieneksi pilkottuna ja ruohosipuli hienonnettuna. Laitetaan jääkaappiin seisomaan ainakin tunniksi, meillä oli yön yli. Tässä se myös vähän kiinteytyy. Tarjoiluastiaan, ja pikkasen ruohosipulia koristeeksi. Ai että kun oli hyvää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti