sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Jean Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivä


Jean Sibeliuksen päivää sekä suomalaisen musiikin päivää vietettiin 8. joulukuuta, ja siitä asti mun on ollut tarkoitus kirjoittaa tämä postaus. Mutta sitten oli joulukalenteri ja kiireitä ja väsymys ja tässä tämä nyt on. Mutta siis, koska olen Sibelius-lukiossa ja on Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuosi, ei meillä tätä tapahtumaa kokonaan ohitettu suinkaan! 



Ehkä luittekin tai näitte uutisista (tai olitte paikalla, hehheh) Sibelius-akatemian järjestämästä tempauksesta, johon meidänkin koulu osallistui. Yli tuhat ihmistä kokoontui Tuomiokirkon portaille laulamaan mitäpä muutakaan kuin Finlandia-hymniä. Portaat olivat ihan täynnä, ja me seisottiin siellä ihan ylhäällä ihmisten takana, ettei nähty mitään, mutta oikeasti se oli aika siistiä. Tuhat ihmistä laulamassa stemmoissa niinkin hienoa ja isänmaallista teosta kuin Finlandia-hymni. Laulun loputtua ilmaan vapautettiin kymmeniä Sibelius-akatemian ilmapalloja, ja se näytti niiin siistiltä!



Siitä sitten palattiin yhdessä koululle, jossa meillä alkoi Vuoden Sibis -juhla. Meidän koulussa siis palkitaan joka vuosi joku alallaan menestynyt entinen sibisläinen, joita aikaisempina vuosina on ollut muun muassa Elastinen ja Von Hertzen Brothers. Tänä vuonna palkinnon saajia oli poikkeuksellisesti kaksi, tutkija-kirjailija Sakari Ylivuori ja viulisti Minna Pensola, joista vain jälkimmäinen saapui paikalle. Oli haastattelua ja juttelua, sekä uuupea esitys, jossa hänen kanssaan soitti kolme hiljattain lukiostamme kirjoittanutta opiskelijaa. Tästä mä en nyt rupea enempää selittämään, jos teitä kiinnostaa niin koulun blogista löytyy tarkempaa juttua!



Aurinko paistoi, laulu soi, ilmapallot lensi, ja mulla ei ollut normaaleja oppitunteja ollenkaan ja pääsin pari tuntia aikaisemmin koulusta. Ihan hyvä päivä siis! Huomenna ei vielä tule Kurkistus Narniaan -postausta vaikka maanantai onkin ja kuvat valmiina, koska säästelen niitä hieman myöhemmälle. Tänään me oltiin Ronjan kanssa Itiksessä pyörimässä, ja melkein sain mun täydellisen neuletakin metsästyksen vihdoin päätökseen. Olin jo menossa maksamaan sitä ihanaista neuletakkia, mutta koska jono oli niiiiin pitkä, päätettiin tulla myöhemmin takaisin. No, me tultiin myöhemmin takaisin, ja juuri se ainoa XS-kokoinen harmaa neuletakki, jonka olisin halunnut, oli kadonnut rekistä, eikä S tietenkään näyttänyt yhtä hyvältä. Pitää nyt vaan toivoa, että saan sen haalittua omakseni jostain toisesta liikkeestä. Peukut pystyyn ja sormet ristiin, kamut! Mutta nyt kuitenkin. ihanaa sunnuntai-illan jatkoa, muruset ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti