maanantai 10. lokakuuta 2016

Halpa, helppo tortillaillallinen (vege!)


Tässä teille superhelppo tortillaohje pienelle budjetille ja kiireiseen päivään! Mun on pari päivää tehnyt mieli hirveästi papuja, ja kotiin tullessani että meillähän on tälle aterialle melkein kaikki osaset kaapissa. Valmistus kestää ehkä vartin, ja rahaa ei tähän tosiaan kulu. Suurin osa aineksista meillä oli tosiaan valmiiksi kaapissa, mutta ei nekään mitään kalliita ole. Heitänpä tuohon "ohjetta" niin kerron hinnoista lisää myöhemmin!


Supernami kasvistortilla

tölkki mustapapuja (0,79€)
tomaattimurskaa (n. 0.70€, unohtui kuvasta hups!)
riisiä (paketti maksaa about 1,50€, tähän menee vain parisen desiä)
sipuli (0,20€?)
valkosipulinkynsi (tälle en nyt rupea laskemaan hintaa :D)
kermaviiliä (0,49€)
avokadoa (800 gramman pussi maksaa usein kaupassa noin kolme euroa, yhdelle avokadolle jää siis hintaa noin nelisenkymmentä senttiä)
sitruunamehua
tortillapohjia (tarjouksesta saa eurolla)

Keitä riisi. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä pannulla, heitä sekaan pavut ja tomaattimurska. Valuta kypsä riisi ja laita sekaan sitruunamehua. Mä taisin unohtaa tämän osuuden, mutta tehtiin Ronjan kanssa (hänen ideastaan) limeriisiä, jossa laitettiin riisin sekaan limen mehua ja kuorta. Sekään ei olisi suuri lisä tämä annoksen hintaan, 20-30 senttiä taitaa yksi lime maksaa. Viipaloi avokado sellaiseksi mistä ite tykkäät. Kasaa kaikki tortillan päälle, nauti ja ota lisää. Monesti.

Mitä mä tossa noita summia yritin laskea, niin parin hengen aterialle tulee hintaa ehkä vitosen verran. Mun täytyi ostaa kaupasta vain pavut ja kermaviili, jotka yhteensä maksoivat 1,25€. Tosi hyvääkin oli ja vähän vaihtelua niihin tavallisiin tortilloihin, joissa on paljon tavaraa ja pilkottavaa ja raikkaita vihanneksia, välillä mä tykkään tällaisesta lämpimämmästä ja pehmoisemmasta ruoasta ilman rouskuvia kurkunpalasia. Kerran tehtiin samanlaista papumössöä Ronjan kanssa, mutta laitettiin siihen kaupan pakastepaprikasuikaleita, joka oli ihan superhyvää. Niitä ei vaan harmi kyllä meidän kaupasta löytynyt! Ja tämä ruokahan on ihan kasvis, kermaviilin kun jättää vielä pois tai vaihtaa kaurafraicheen niin tulee vegaania mättöä! Naminam ♥

1 kommentti: